Halki, poikki ja pinoon

 

Läpinäkyvyys tarkoittaa meille sitä, että kun toiminta on fiksusti ja reilusti organisoitu, ei mitään tarvitse piilotella. Uuden videotuotannon alkaessa on molemmille osapuolille ihanan helpottavaa, kun esimerkiksi työtuntien käyttämisestä on luotu selkeä suunnitelma ja käyty läpi, miten hinta näiden kautta muodostuu. Annanpa saman tien esimerkin:

Kuvitellaan seuraava tilanne. Yrityksen edustaja ottaa meihin yhteyttä, ja kertoo tarvitsevansa lyhyen videon esitelläkseen asiakkailleen, että he ovat avanneet uuden toimipisteen Espooseen. Hän toivoo, että videolla voitaisiin haastatella kyseisen toimipisteen henkilökuntaa, mutta niin, ettei videon pituus ole valtavan suuri. Asiakas listaa lisäksi, että hän toivoisi videon sisältävän:

 • tunnelmallisen värimaailman,
 • energisen leikkauksellisen kerronnan,
 • yrityksen toimintaan sopivan taustamusiikin,
 • tekstiplansseja, jotka antavat lisäinformaatiota, sekä
 • firman logot ja sloganit videon lopussa.

Asiakas päättää, että hän itse miettii asiat, jotka hän toivoo videolla kerrottavan ja sumplii videon haastatteluiden sisällön yhdessä Espoon toimipisteen henkilökunnan kanssa. 

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 1

Tässä kohtaa me kiitämme yhteydenotosta ja laskemme saman tien tarjouksen yhdestä mahdollisesta toteutustavasta. Tämän kaltainen video voitaisiin toteuttaa esimerkiksi siten, että lähetämme yhden kuvaajan ja yhden äänimiehen yhteensä neljän tunnin ajaksi kuvaamaan ja äänittämään Espoon uuteen toimipisteeseen. Lisäksi varataan kaksi työpäivää editointiin ja yksi työpäivä tuotantotyöhön, eli projektin johtamiseen, käytännön järjestelyihin ja aikatauluttamiseen.

Saamme aikaan seuraavan työtuntisuunnitelman:

 • Kuvaus 4h
     - Canon 5D Mark III tai vastaava
 • Äänitys 4h
     - Sennheiser-nappimikitys
     - Äänitarkkailu
 • Editointi 16h
     - Leikkaus
     - Värimäärittely
     - Äänen jälkikäsittely
     - Logojen ja tekstiplanssien editoiminen videolle
     - Taustamusiikin editoiminen videolle
 • Tuotanto 8h
     - Projektinjohto
     - Käytännön järjestelyt
     - Aikataulutus
 • Yhteensä 32 h = 4 työpäivää = 2000 € + alv 24 %
     ⇾
  ks. "Kuinka videon hinta muodostuu?"

Laskelman tekemisen jälkeen lähetämme tarjouksen asiakkaalle, ja kun olemme saaneet siihen kuittauksen, olemme valmiit tositoimiin. Tässä esimerkissä voisimme kuvitella, että asiakas kuittaa tarjouksen olevan kunnossa, ja että kuvaukset voitaisiin järjestää jo seuraavalla viikolla. Sovimme, että video on valmis julkaistavaksi viikossa kuvausten päättymisestä.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 2

Meidän mielestämme juuri näin yksinkertaista videon tilaamisen tulee olla. Työtuntien ja toimintatapojen avoimuuden myötä mahdollistuu myös luottamuksen kasvaminen, mikä mahdollistaa kumppanuuksien syntymisen. Kumppanuuksien syntyminen puolestaan mahdollistaa sen, että pystymme toimimaan räätälöidysti aina juuri sillä tavalla, kuinka kullekin asiakasyrityksellemme parhaiten sopii.

Cheers!

 

Vuoden yhteistyökumppani

 

Olen huomannut, että yksi hienoimmista asioista Luomustudiolla työskentelyssä on huomata uusien kumppanuuksien muodostuminen ja vahvistuminen. Sehän tarkoittaa sitä, että kahden yrityksen tai organisaation avainhenkilöt oppivat tuntemaan toinen toistensa toiminnan muodot ja logiikan, jolla yhteistyö toimii parhaalla tavalla. Näin voidaan saavuttaa lopulta vankka luottamus toinen toistaan kohtaan. Yhteistyö on muotoutunut usean tahon kanssa vähitellen niin avoimeksi, että minulle saatetaan soittaa videotuotannon idearaakileen kanssa ja kysyä: “olisko tässä mitään järkee?”. Vastaavasti minuun luotetaan, että kerron aina rehellisen mielipiteeni.

Toisinaan vastaus saattaa olla: “Pitäiskö tästä tehdä jopa ihan vaan Facebook-postaus? Se saattaisi hyvinkin ajaa saman asian, kuin video”. Joskus taas videon idea on hyvä, mutta se vaatii vielä yhdessä jalostamista, jotta siihen käytettävissä olevilla resursseilla saavutetaan toivottu vaikutus. Kumppanuuteen nimittäin kuuluu, että me Luomustudiolla tahdomme ymmärtää, miksi video ollaan tekemässä ja kenelle se on suunnattu. Kun nämä kaksi asiaa ovat tiedossa, voimme yhdessä luoda ratkaisun, jolla saadaan aikaan juuri se asiakkaan tarvitsema video – ja ennen kaikkea sen synnyttämä vaikutus.

Vuoden yhteistyökumppani - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Tämä mentaliteetti on se, minkä uskomme ajan kanssa luovan kumppanuutta. Saimme tästä hiljattain ihan konkreettisen osoituksen ja kiitoksen, kun toistaiseksi parin vuoden mittainen yhteistyö Helsingin Opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) kanssa johti palkitsemiseen yhtenä vuoden yhteistyökumppanina.

HOAS:n mahtavien tyyppien kanssa on vietetty paitsi tehokkaita, niin samalla erittäin hauskoja suunnittelupalavereita. Niiden seurauksena on syntynyt videoita heille sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Yhtenä esimerkkinä palavereiden hedelmistä mainittakoon toissavuonna tuotettu ohjevideosarja, jolla sittemmin Putouksessakin nimeä niittänyt multitalentti Ernest Lawson selvittää arjen haasteita.

Ohjevideosarja - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Kaikilla Luomustudion asiakkailla ei tietenkään ole tarvetta videoille niin tasaisesti, että varsinaista kumppanuutta pääsisi syntymään, ja se on täydellisen OK. Vaikka yhteistyö Luomustudion kanssa ei olisikaan syvälle juurtunutta ja jatkuvaa, on toimintatapamme silti sama: pyrimme olemaan se porukka, jolle on helppo soittaa aina, kun video olisi tarpeen. Oli se sitten pieni tai iso. Olipa tilausta useamman kerran viikossa tai kerran vuodessa. Tällä viikolla, kuukauden päästä tai ensi jouluna.

Loppukaneettina haluaisin kuitenkin nostaa hattuni vielä kaikille pitkäaikaisille kumppaneillemme. Kuten HOAS:n juhlassa yritinkin kiitospuheenvuoroa pitäessäni muotoilla: hyvä yhteistyö on kuin tanssipari, siihen tarvitaan kaksi sitoutunutta osapuolta.

Terkuin,
Sami

 

We want you!

 

Moi! Tulisitko meille töihin?

Luomustudion liiketoiminta kasvaa tohinalla ja myyntitiimiimme etsitään nyt uutta ja osaavaa väkeä.

Merimaisema - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Oy Helsinki

Työ sisältää ensialkuun mm. B2B-buukkausta, tarjouslaskentaa ja palaveeraamista asiakkaiden kanssa. Toiveenamme on kuitenkin löytää sellainen tähtipelaaja, joka pitkällä aikajänteellä kykenee myös kehittämään ja jalostamaan myyntistrategiaamme.

Etsimämme henkilö on 

 • Innokas tiimipelaaja
 • Halukas kehittymään ja oppimaan
 • Helposti lähestyttävä ja sosiaalinen 
 • Ahkera ja säntillinen

Oletko juuri sinä etsimämme uusi tuttavuus? 

Nauhoita itsestäsi lyhyt video ja vastaa siinä seuraaviin kysymyksiin:

 • Millainen tyyppi olet nyt, millainen olit pikkulapsena ja millainen olet eläkkeellä?
 • Mitä olet puuhaillut viime vuosina?
 • Mikä on mielestäsi tärkeintä työyhteisössä?
 • Etsitkö osa-aikaista vai kokoaikasta työtä ja milloin voisit aloittaa?

Videon ei tarvitse olla mestariteos, kunhan itse olet. Voit hyvin kuvata videon vaikka kännykälläsi ja ladata sen piilotettuna Youtubeen.

Videolinkki ja CV tulee toimittaa torstaihin 1.6.2017 mennessä.

Klikkaa tästä ja seuraa ohjeita! Odotamme jo innolla videotasi. :)

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Tarjoamme urbaanin, joustavan, työtä pelkäämättömän ja rennon työilmapiirin, jossa avoimuus, luottamus ja oppiminen ovat kaiken a ja o. Lue täältä tarinamme.

Terkuin,
Luomustudion myynti