Miten olisi vaikuttava markkinointikampanja?

 

Kustannustehokkaat, ketterät ja oivaltavat videotuotannot ovat aina olleet Luomustudion toiminnan ydin. Olemme kuitenkin tarvittaessa kaverina myös laajemmissa tuotannoissa ja esimerkiksi markkinointikampanjoiden toteutuksessa. Pystymme auttamaan koko horisontin pituudelta suunnittelussa, tuotannossa, jalkautuksessa ja raportoinnissa.

Luovalla alalla kollaboraatio ja erilaiset yhteistyökuviot ovat tänäpäivänä kova sana, ja tämä mahdollistaa usein laadukkaimman mahdollisen lopputuloksen. Markkinointikampanjan osalta tämän tulisi aina johtaa vaikuttavampaan ja tunnistettavampaan markkinointikokonaisuuteen, mikä on monikanavainen, eri julkaisukanavien välillä toinen toistaan tukeva, mutta samalla kokonaisuutena raportoitavissa esimerkiksi tarkkaan pohdittujen konversiopisteiden kautta.

Jonkun on kuitenkin hyvä olla koko ajan ruorissa ja ajan tasalla markkinointikampanjan jokaisessa vaiheessa. Tämän vuoksi Luomustudio on hypännyt tähän paattiin ja tarjoaa nykyisin kokonaisvaltaisia markkinointikampanjoita.

Markkinointi pohjautuu hyvään ideaan!

Mitä markkinointikampanja sitten tarkoittaa? Se voi tarkoittaa esimerkiksi tuotteen tai palvelun ympärille konseptoitua viestintäkokonaisuutta, mikä saattaa asiakkaille näyttäytyä esimerkiksi Youtube-mainoksena, Instagram-, LinkedIn tai Facebook-postauksena. Laajemmissa markkinointikampanjoissa sama kampanja jalkautuu useamman median kautta, mutta jokaisessa mediassa on huomioitu juuri sen median erityisominaisuudet. Sama kuva, video tai teksti ei välttämättä toimi samalla tavalla LinkedIn:ssä ja Instagramissa - ja niissä tuleekin korostaa hieman eri asioita. Lisäksi kampanjaa voidaan nostaa ihan uudelle tasolle vaikkapa display- tai radiomainonnan kautta. Tiesitkö, että Luomustudio tekee myös näitä!

Markkinointikampanjan ydin on briljantti idea

Eurojen sysääminen markkinointiin ei ole fiksua, ellei kampanjan konsepti ole kunnossa ja sen keskiössä on tietysti idea: tapa, millä viesti välitetään kohdeyleisölle. Mikä on se tarina tai kikka, millä katsojalle saadaan hymynkare huulille, mikä saa viestin tuupattua katsojan ajattelemaan jotain asiaa tai oivaltamaan uutta?

Me haluamme näyttää kuinka juuri teidän markkinointi voidaan elähdyttää nokkelalla idealla!

Vaikuttava markkinointi on myös raportoitavissa

Olipa tuotteenne tai palvelunne millainen hyvänsä, kysy meidät mukaan niin suunnittelemme toimivan ja vaikuttavan markkinointikampanjan, minkä tulokset on myös läpinäkyvästi raportoitavissa.

Kysy lisää! 

Paras mahdollinen kumppani!

 

Kun puhutaan videoista tai laajemminkin markkinoinnista ja viestinnästä, lähtötilanne on aina se, että on jokin asia mistä halutaan kertoa eteenpäin. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tuotteen, palvelun tai vaikka koko yrityksen tunnettuuden lisääminen, mutta yhtäläisesti kyseessä voi olla vaikkapa rekrytointivideo tai sisäiseen käyttöön suunnattu ohjeistava video. Video on valtavan monimuotoinen ja käytännössä kaikkeen sopiva viestinnällinen muoto, olipa kyse mistä tahansa viestittävästä asiasta. Asiakkaan etua ajatteleva kumppani huomioi kuitenkin työn arvon suhteessa asiakkaan tarpeeseen: Videoiden tekeminen maksaa aina rahaa, ja siksi tulee aina arvioida videon arvoa, eli mitä videolla halutaan saada aikaiseksi.

Videotuotanto on yhteinen matka

Meidän yhtenä tavoitteena on olla kuin kaveriporukka siitä viereisestä huoneesta, jota on helppo lähestyä kun videolle olisi mahdollisesti tarvetta. Ja että kun mahdollisesta videon ideasta keskustellaan, voi luottaa että kohtelemme videon tarvetta ja kustannuksia kuin ominamme. Ydinajatuksena tässä on, että jos videon toteutustapa ja kustannukset eivät kohtaa asiakkaan tarvetta, ei ole merkitystä kuinka hieno videosta tulee, sillä lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen. Tuotanto on tällöin ollut joko ylimitoitettu tai liian kevyesti tuotettu.

“Kaveriporukka vireisestä huoneesta” tarkoittaa, että erilaisista asioista, huolista ja ideoista uskalletaan puhua avoimesti, sillä avoin ja välitön keskustelu on kokemuksemme mukaan paras keino välttää lukuisia tuotannon aikana mahdollisesti syntyviä sudenkuoppia. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että meidän kanssa toimiessanne teidän ei tarvitse huolehtia, me pidämme huolen, että videosta on tulossa teitä parhaiten palveleva väline asianne kertomiseen.

Avoin keskustelu on avain onnistumiseen

Niin, ja parastahan tässä kaikessa on se, että tuotannon lopussa postilokeroon ei koskaan kolahda mitään yllätyslaskua. Tarjouksessamme ilmoitettu hinta nimittäin on se mikä pitää, ja tästä voit halutessasi lukea lisää täältä. 

Luomustudion ovet auki koko kesän!

 

Myös Luomustudiolla vietetään kesälomia, mutta ei hätää! Ovemme eivät missään vaiheessa ole kiinni.

Kesällä monessa yrityksessä toiminnan tahti rauhoittuu ja katseita siirretään jo tulevaan syksyyn. Kesä on siten loistavaa aikaa suunnitella syksyn mahdollisia videotuotantoja, ja hommaan on usein kivointa tarttua silloin kun muut kiireet eivät vie koko työviikkoa ja kalenterissakin on sopivasti tilaa.

Jos videot saattaisivat tulla teillä ajankohtaisiksi tässä kesän tai syksyn aikana, ole rohkeasti yhteyksissä! Heinä- elokuussa saat meihin parhaiten yhteyden mailitse: info@luomustudio.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Nimi *
Nimi
Kesämaisema

Luomustudio

Toivottaa loistavaa kesää kaikille! <3

 

Job Shadow Day

 

Tiesitkö, että Vates järjestää Suomessa vuosittain Job Shadow Day -nimisen erikoispäivän, missä erityistä tarpeita omaavat henkilöt pääsevät päiväksi mukaan työelämän pyörteisiin? Kyllä vain!

Päivä juuri teidän toimistollanne voi olla jollekulle aivan mieletön kokemus, mikä parhaimmillaan antaa paitsi kokemuksia osallisuudesta, onnistumisesta niin myös omasta arvosta. Ilolla voimmekin ilmoittaa, että Luomustudio on ottanut haasteen vastaan ja lähtenyt hankkeeseen mukaan vastaanottavana tahona.

Jos asia herättää mielenkiintoa, asiasta on luettavissa lisää täältä.

Cheers!

 

Luomustudio etsii taas uutta myyjää!

 

Oletko sinä supliikki kaveri ja kiinnostaisiko myyntityö superkivassa porukassa Kaapelitehtaalla videotuotantojen parissa? Kehuvatko kaverit sinua loistavaksi kuomaksi? Siinä tapauksessa korvat hörölle!

Myyntitiimimme on jälleen vahvistumassa yhdellä uudella erityisen hyvällä tyypillä. Kysymys kuuluu, oletko se sinä?

Työssä tulet tekemään käyntejä asiakasyritysten luona, vastaamaan tarjouspyyntöihin ja soittelemaan puhelimella. Työ on itseohjautuvaa, mutta muun tiimin tuki on koko ajan lähellä. Työtä pystyy halutessaan osittain tekemään myös etänä, esimerkiksi kotoa käsin.

Olethan:
- sosiaalisesti taitava ja ihmisläheinen kaveri, joka ei pelkää uusiakaan tuttavuuksia
- innokas oppimaan uutta ja toimimaan itsenäisesti
- suomea ja englantia puhuva ja kirjoittava
- täsmällinen ja haastavampiakin kokonaisuuksia hahmottava

Olipa työhistoriasi tai koulutustaustasi kuinka kattava tahansa, persoona on meille tärkein.

Tarjoamme:
- työpaikan kasvuyrityksen ydintiimissä
- mahdollisuuden luoda ja muokata omaa urakehitystä
- kädestä pitäen (kirjaimellisesti) tapahtuvan perehdytyksen

Jos paikka uutena myyntityyppinämme kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä: sami[ät]luomustudio.fi

Voit halutessasi lähettää myös vapaamuotoisen videotervehdyksen itsestäsi! <3

Lisätietoa saa soittamalla 040 146 1544 tai mailitse sami@luomustudio.fi

Otamme hakemuksia sisään 3.12. asti.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Tarjoamme urbaanin, joustavan, työtä pelkäämättömän ja rennon työilmapiirin, jossa avoimuus, luottamus ja oppiminen ovat kaiken a ja o. Lue täältä tarinamme.

 

Mitä jos...?

 

Julkaisua päivitetty 1.1.2019

Videoiden hyödyntäminen sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä (niin koulutus kuin markkinointimielessäkin) on vain kasvamaan päin. Videoiden avulla verkossa näkyminen on siten muuttunut monelle liiketoiminnalle lähes välttämättömyydeksi. Tai ainakin sen avulla pystytään ponnistamaan ihan uusiin svääreihin - olipa toimiala mikä hyvänsä.

Harvalla kuitenkaan on aikaa suunnitella ja kilpailuttaa yksittäisiä, kenties pienempiäkin videoita pitkin vuotta, ja niinpä tämä jää helposti työn arjessa muiden asioiden jalkoihin. Pidemmällä juoksulla tämä tietysti kostautuu tunnettavuuden ja näkyvyyden laskuna. Viestintä (videoiden avulla tai ilman) vaatii pitkäjänteisyyttä ja loogisuutta.

Tähän on nyt tulossa kokonaisvaltainen muutos! Miltä kuulostaisi jos yrityksesi tai organisaatiosi sivuilla tai sosiaalisessa mediassa julkaistaisiin tasaisen säännöllisesti viestintäänne sopivia videoita? Mitä jos tämä olisi niin vaivatonta, että tietäisitte koko vuoden budjetin tarkasti etukäteen ja teille suunniteltaisiin yksilöllisesti räätälöityinä kaikki videot? Jopa niin vaivattomasti, että jokainen videon suunnitelma hyväksytetään teillä erikseen - ja suunnittelemme teille eheän kokonaisuuden, joka on juuri näköisenne.

Luomustudio Videotuotanto Helsingissä

Nyt tämä nimittäin on erittäin todellista. Ja homma toimii samalla Luomustudion edullisella hinnoittelulla kuin ennenkin! Tarkoituksenamme on olla teille sloganimme mukaisesti Suomen yksinkertaisin videokumppani. Sinun ei tarvitse tietää videoiden tuotannosta juuri mitään, mutta kuka tahansa osaa sanoa, milloin video on tehty hyvin ja tarpeeseensa osuvasti.

Otetaan esimerkki. Leikitäänpä, että suunnittelemme vuoden aikajaksolle 6 kpl videoita, jotka annetaan julkaistavaksenne joka toinen kuukausi. Videoiden on tarkoitus olla kevyitä: osa on ehkä haastattelutyyppisiä videoita, osa asiakasreferenssivideoita, osa enemmän fiilikseen painottavia videoita vaikka vuoden aikana olevista tapahtumista tai vastaavia. Joku videoista voi olla vaikka rekrytointiaiheinen. Alussa sovitaan, että kaikki kuusi videota on kevyitä ja hinnaltaan 1520 € / kpl. Yhteensä vuoden videot kustantavat siten 9 120 € eikä muita kuluja ole.

Luomustudio vaivaton videokumppani videot videotuotannot Helsingissä

Tällä kokonaishinnalla me sitoudumme tuottamaan teille kuusi videota vuoden aikana, jolla varmistatte säännöllisen ja laadukkaan näkymisen verkossa.

Sanomattakin on selvää, että 6 kpl videoita on esimerkkimäärä ja teille saattaa sopia paremmin mikä tahansa muu videoiden määrä. Tapanamme on aloittaa aina pienellä tutustumistapaamisella, jonka aikana on tarkoitus tutustua toinen toisiimme ja selvittää tarpeitanne videoihin liittyen. Ota siis rohkeasti yhteyttä niin sovitaan tutustumistapaaminen!

Myynnistämme vastaa

Sami Sillman - 040 146 1544 - sami@luomustudio.fi ja

Ville Väisänen - 044 241 9919 - ville@luomustudio.fi

 

 

Kesä on loistava aika suunnitella syksyn tohinoita!

 

Nyt eletään yhä vain kuumenevaa heinäkuuta ja iso osa ihmisistä suuntaa kesäloman viettoon mökille tai kuka minnekin. Näin on tietysti Luomustudiollakin, mutta toimintamme jatkuu ihan normaalisti koko kesän läpi. Videotuotantojen saralla nyt on oikeastaan aika mahtava tilanne, sillä kesän ja alkusyksyn kuukausina kuvataan paljon, mutta monissa yrityksissä suunnitellaan myös jo tulevaa syksyä sekä talvea.

ball-shaped-beach-blur-343720.jpg

Videot on luonnollisesti kova sana markkinoinnin ja muun viestinnän välineenä, mutta me Luomustudiolla pyrimme myös auttamaan asiakkaitamme videoiden kokonaisvaltaisemmassa hyödyntämisessä osana viestintää. Ei ole tavatonta, että suunnittelemme asiakkaamme kanssa esimerkiksi vuoden ajaksi tietyn määrän erilaisia videojulkaisuja, joiden sisältöjen osalta suunnitellaan aluksi alustavat viitekehykset, joita sitten tarkennetaan vuoden aikana. Tämä mahdollistaa, että koko vuoden osalta viestintää tapahtuu tehokkaasti, säännöllisesti ja kustannukset on heti alusta selvillä.

Jos teillä on syksyn tullen esimerkiksi some-suunnitelma vielä tekemättä, niin ole ihmeessä yhteyksissä ja katsotaan, mitä me voisimme teidän viestintään suunnitella!

 

 

Esittelyssä bränikkä luomustudiolainen!

 

Video näytti voimansa rekrykamppiksessamme, mitä höystimme tosiaan omalla pienellä rekryvideollamme. Postasimme videon saateteksteineen Facebookin uutisvirtaan ja muutamien päivien sisällä sähköpostiin alkoi tulvimaan toinen toistaan parempia työhakemuksia. Yhden näistä lähetti uusi vahvistuksemme Ville.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - Villen hauska naama

Ville kiinnitettiin uudeksi myynnin laitahyökkääjäksemme sillä hän vakuutti välittömällä ja helposti lähestyttävällä olemuksellaan, mutta myös suoraselkäisellä asenteellaan elämää kohtaan. Haluammekin koko Luomustudion toimesta toivottaa Villen lämpimästi tervetulleeksi Kaapelitehtaan kotoisaan toimistoomme!

Asiakkaillemme (niin nykyisille kuin tulevillekin) Ville tulee varmasti tutuksi kasvoksi pikapuoliin, sillä Ville on ottanut myynnilliset tehtävät reippaasti haltuun. Kun siis tapaatte Villen, huomaatte varmasti, miksi hän oli juuri oikea valinta Luomustudiolle. :)

 

Oletko uusi myyjämme?

 

Oletko sinä supliikki kaveri ja kiinnostaako myyntityö kasvuyrityksessä? Kehuvatko kaverit sinua loistavaksi kuomaksi? Siinä tapauksessa korvat hörölle!

Tällä hetkellä etsimme ainakin yhtä erityisen hyvää tyyppiä tiimiimme tekemään myynnillistä työtä: soittelemaan puhelimella, vastaamaan tarjouspyyntöihin ja tekemään käyntejä asiakasyritysten luona. Työ on itseohjautuvaa, mutta muun tiimin tuki on koko ajan lähellä. Työtä pystyy halutessaan osittain tekemään myös etänä, esimerkiksi kotoa käsin.

Olethan:

 • sosiaalisesti taitava ja ihmisläheinen kaveri, joka ei pelkää uusiakaan tuttavuuksia
 • innokas oppimaan uutta ja toimimaan itsenäisesti
 • suomea ja englantia puhuva ja kirjoittava
 • pikkutarkan täsmällinen, mutta myös haastavampia kokonaisuuksia hahmottava

Olipa työhistoriasi tai koulutustaustasi kuinka kattava tahansa, persoona on meille tärkein.

Tarjoamme:

 • työpaikan kasvuyrityksen ydintiimissä
 • oman työpisteen toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalla
 • mahdollisuuden luoda ja muokata omaa urakehitystä
 • kädestä pitäen (kirjaimellisesti) tapahtuvan perehdytyksen

Jos paikka uutena myyntityyppinämme kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä: sami[ät]luomustudio.fi

Lisätietoa saa soittamalla 040 146 1544

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Tarjoamme urbaanin, joustavan, työtä pelkäämättömän ja rennon työilmapiirin, jossa avoimuus, luottamus ja oppiminen ovat kaiken a ja o. Lue täältä tarinamme.

 

Kiitos hullusta vuodesta!

 

Vuosi 2017 on pitänyt sisällään käsittämättömän määrän hienoja asioita, uusia ihmisiä, kokemuksia, kohtaamisia ja uusia asiakkuuksia. Ei ihmekään, että tämä on ollut Luomustudion vahvin vuosi ikinä!

Jo alkuvuodesta huomasimme, että tulemme kuluvan vuoden aikana tarvitsemaan lisää käsiä purkamaan videotuotantojen kasvavaa röykkiötä. Varsinkin tuotannon puolella tekemistä riitti niin, että uusi osaava kaveri olisi piakkoin saatava mukaan remmiin. Oikea henkilö löytyi lopulta kesän loppupuolella. Sittemmin monelle asiakkaallemmekin tutuksi tullut Niklas Ek perehdytettiin syksyn aikana uuteen toimenkuvaansa, ja joulukuun alussa hän otti vastaan manttelin uutena... *rummun pärinää*... tuotantopäällikkönämme!

Luomustudion uudeksi tupuhupulupu-ketjuksi onkin kuluneen vuoden aikana muodostunut loistava kolmikko: Sami Sillman (kuvassa oikealla) on tarttunut ruoriin Luomustudion operatiivisena johtajana, Joonas Keronen (vasemmalla) on ottanut isompaa vastuuta finanssipuolella, ja kuten sanottu, Niklas (keskellä) on saapunut valkoisella ratsullaan vastaamaan tuotantojen sujuvuudesta.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - uudet naamat 1.jpg

Myös Luomustudion videoartistien ja -tuottajien verkosto on rikastunut uusista huippuosaajista, joista uusimpina ja aktiivisimpina lisäyksinä mainittakoon huikeat Maarik Leppä (videoartisti), Pauliina Karhu (tuottaja) sekä Tero Kuusela (myyvä tuottaja).

Näiden, ja toivottavasti lukuisten tulevienkin vahvistusten myötä, meillä on itsevarma olo kääntää katse vuoteen 2018. Tälle tasolle emme olisi ikinä päässeet ilman mahtavia asiakkaitamme. Tahdommekin vilpittömin kiitossanojen saattelemana nostaa esille muutamia kuluneen vuoden yhteistöistämme:

Barona-konserni,
jolle teemme moninaisia kevyitä videotuotantoja muun muassa rekrytointeihin liittyen

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö,
jonka tärkeää asiaa olemme päässeet kertomaan videoteitse nyt jo toista vuotta

Helsingin Yliopisto,
joka kirkastaa paikkaansa eurooppalaisena huippuyliopistona ja jolla on paljon annettavaa myös videoiden muodossa

Cityklinikka,
joka mullistaa suomalaista esteettistä lääketiedettä ja tekee sitä tyylikkäästi pää pystyssä

Etuovi.com ja Alma Media,
jolle olemme tuottaneet somevideoita, sekä mielenkiintoisiin koteihin liittyvää Kylässä-videosarjaa

HIV-säätiö,
jonka huikean hyvä porukka tekee tärkeää työtä hivin parissa. Olemme saaneet olla mukana tekemässä Hivpointille informatiivisia ja hauskojakin videoita sekä animaatioita aiheeseen liittyen

Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry,
jonka kanssa olemme aloittaneet yhteistyön kertoaksemme muun muassa mitä kaikkea partiossa voi oppia, mitä partiotoiminta oikeastaan tarkoittaa ja ennen kaikkea, kuinka huikeaa partion harrastaminen on

Lasten Päivän Säätiö,
joka tuttavallisemmin tunnetaan Linnanmäen huvipuistona. Teemme moninaisia videoita Lintsin tarpeisiin ja tukeaksemme suomalaista lastensuojelutyötä

Taksi Helsinki,
jonka kanssa toteutimme muun muassa videosarjan taksikuljettajien aidoista kokemuksista uudelleen näyteltyinä

Helsingin opiskelija-asuntosäätiö (HOAS),
joka on opiskelijoiden puolella monellakin tavalla, luonnollisesti sen lisäksi, että HOAS tarjoaa opiskelijan kukkaroa arvostavaa asumista. Olemme päässeet HOAS:n kanssa niinkin mahtavaan synergiaan, että Luomustudio palkittiin keväällä yhtenä vuoden 2016 yhteistyökumppaneista

Unicef,
jonka viesti koskee meitä ihan kaikkia. Olemme olleet mukana tekemässä muun muassa koulujen käyttöön suunnattuja videoita

Genelec,
joka Suomen kuuluisimpana super-korkealaatuisten kaiuttimien valmistajana on tehnyt kanssamme erilaisia animaatioita sekä Genelec Artist Room -livemusiikkivideosarjaa

Heureka,
jonka mieltä nyrjäyttäven tiedejuttujen pariin houkutellaan lapsia, nuoria ja aikuisiakin uudella (pian julkaistavalla) videosarjalla.

Kiitos siis raikaa kaikille teille, mainituille ja mainitsemattomille asiakkaillemme koko kuluneesta vuodesta 2017. Olkoon tuleva vuosi vieläkin loisteliaampi!

Rauhaisaa joulunalusaikaa toivottaa koko Luomustudion posse! <3

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - uudet naamat 2.jpg
 

Halki, poikki ja pinoon

 

Julkaisua päivitetty 1.1.2019

Läpinäkyvyys tarkoittaa meille sitä, että kun toiminta on fiksusti ja reilusti organisoitu, ei mitään tarvitse piilotella. Uuden videotuotannon alkaessa on molemmille osapuolille ihanan helpottavaa, kun esimerkiksi työtuntien käyttämisestä on luotu selkeä suunnitelma ja käyty läpi, miten hinta näiden kautta muodostuu. Annanpa saman tien esimerkin:

Kuvitellaan seuraava tilanne. Yrityksen edustaja ottaa meihin yhteyttä, ja kertoo tarvitsevansa lyhyen videon esitelläkseen asiakkailleen, että he ovat avanneet uuden toimipisteen Espooseen. Hän toivoo, että videolla voitaisiin haastatella kyseisen toimipisteen henkilökuntaa, mutta niin, ettei videon pituus ole valtavan suuri. Asiakas listaa lisäksi, että hän toivoisi videon sisältävän:

 • tunnelmallisen värimaailman,

 • energisen leikkauksellisen kerronnan,

 • yrityksen toimintaan sopivan taustamusiikin,

 • tekstiplansseja, jotka antavat lisäinformaatiota, sekä

 • firman logot ja sloganit videon lopussa.

Asiakas päättää, että hän itse miettii asiat, jotka hän toivoo videolla kerrottavan ja sumplii videon haastatteluiden sisällön yhdessä Espoon toimipisteen henkilökunnan kanssa. 

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 1

Tässä kohtaa me kiitämme yhteydenotosta ja laskemme saman tien tarjouksen yhdestä mahdollisesta toteutustavasta. Tämän kaltainen video voitaisiin toteuttaa esimerkiksi siten, että lähetämme yhden kuvaajan ja yhden äänimiehen yhteensä neljän tunnin ajaksi kuvaamaan ja äänittämään Espoon uuteen toimipisteeseen. Lisäksi varataan kaksi työpäivää editointiin ja yksi työpäivä tuotantotyöhön, eli projektin johtamiseen, käytännön järjestelyihin ja aikatauluttamiseen.

Saamme aikaan seuraavan työtuntisuunnitelman:

 • Kuvaus 4h
  - Ammattitasoinen kuvauskalusto

 • Äänitys 4h
  - Sennheiser-nappimikitys
  - Äänitarkkailu

 • Editointi 16h
  - Leikkaus
  - Värimäärittely
  - Äänen jälkikäsittely
  - Logojen ja tekstiplanssien editoiminen videolle
  - Taustamusiikin editoiminen videolle

 • Tuotanto 8h
  - Työnjohto
  - Käytännön järjestelyt
  - Aikataulutus

 • Yhteensä 32 h = 4 työpäivää = 2400 € + alv 24 %
  ks. "Kuinka videon hinta muodostuu?"

Laskelman tekemisen jälkeen lähetämme tarjouksen asiakkaalle, ja kun olemme saaneet siihen kuittauksen, olemme valmiit tositoimiin. Tässä esimerkissä voisimme kuvitella, että asiakas kuittaa tarjouksen olevan kunnossa, ja että kuvaukset voitaisiin järjestää jo seuraavalla viikolla. Sovimme, että video on valmis julkaistavaksi viikossa kuvausten päättymisestä.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 2

Meidän mielestämme juuri näin yksinkertaista videon tilaamisen tulee olla. Työtuntien ja toimintatapojen avoimuuden myötä mahdollistuu myös luottamuksen kasvaminen, mikä mahdollistaa kumppanuuksien syntymisen. Kumppanuuksien syntyminen puolestaan mahdollistaa sen, että pystymme toimimaan räätälöidysti aina juuri sillä tavalla, kuinka kullekin asiakasyrityksellemme parhaiten sopii.

Cheers!

 

Vuoden yhteistyökumppani

 

Olen huomannut, että yksi hienoimmista asioista Luomustudiolla työskentelyssä on huomata uusien kumppanuuksien muodostuminen ja vahvistuminen. Sehän tarkoittaa sitä, että kahden yrityksen tai organisaation avainhenkilöt oppivat tuntemaan toinen toistensa toiminnan muodot ja logiikan, jolla yhteistyö toimii parhaalla tavalla. Näin voidaan saavuttaa lopulta vankka luottamus toinen toistaan kohtaan. Yhteistyö on muotoutunut usean tahon kanssa vähitellen niin avoimeksi, että minulle saatetaan soittaa videotuotannon idearaakileen kanssa ja kysyä: “olisko tässä mitään järkee?”. Vastaavasti minuun luotetaan, että kerron aina rehellisen mielipiteeni.

Toisinaan vastaus saattaa olla: “Pitäiskö tästä tehdä jopa ihan vaan Facebook-postaus? Se saattaisi hyvinkin ajaa saman asian, kuin video”. Joskus taas videon idea on hyvä, mutta se vaatii vielä yhdessä jalostamista, jotta siihen käytettävissä olevilla resursseilla saavutetaan toivottu vaikutus. Kumppanuuteen nimittäin kuuluu, että me Luomustudiolla tahdomme ymmärtää, miksi video ollaan tekemässä ja kenelle se on suunnattu. Kun nämä kaksi asiaa ovat tiedossa, voimme yhdessä luoda ratkaisun, jolla saadaan aikaan juuri se asiakkaan tarvitsema video – ja ennen kaikkea sen synnyttämä vaikutus.

Vuoden yhteistyökumppani - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Tämä mentaliteetti on se, minkä uskomme ajan kanssa luovan kumppanuutta. Saimme tästä hiljattain ihan konkreettisen osoituksen ja kiitoksen, kun toistaiseksi parin vuoden mittainen yhteistyö Helsingin Opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) kanssa johti palkitsemiseen yhtenä vuoden yhteistyökumppanina.

HOAS:n mahtavien tyyppien kanssa on vietetty paitsi tehokkaita, niin samalla erittäin hauskoja suunnittelupalavereita. Niiden seurauksena on syntynyt videoita heille sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Yhtenä esimerkkinä palavereiden hedelmistä mainittakoon toissavuonna tuotettu ohjevideosarja, jolla sittemmin Putouksessakin nimeä niittänyt multitalentti Ernest Lawson selvittää arjen haasteita.

Ohjevideosarja - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Kaikilla Luomustudion asiakkailla ei tietenkään ole tarvetta videoille niin tasaisesti, että varsinaista kumppanuutta pääsisi syntymään, ja se on täydellisen OK. Vaikka yhteistyö Luomustudion kanssa ei olisikaan syvälle juurtunutta ja jatkuvaa, on toimintatapamme silti sama: pyrimme olemaan se porukka, jolle on helppo soittaa aina, kun video olisi tarpeen. Oli se sitten pieni tai iso. Olipa tilausta useamman kerran viikossa tai kerran vuodessa. Tällä viikolla, kuukauden päästä tai ensi jouluna.

Loppukaneettina haluaisin kuitenkin nostaa hattuni vielä kaikille pitkäaikaisille kumppaneillemme. Kuten HOAS:n juhlassa yritinkin kiitospuheenvuoroa pitäessäni muotoilla: hyvä yhteistyö on kuin tanssipari, siihen tarvitaan kaksi sitoutunutta osapuolta.

Terkuin,
Sami

 

We want you!

 

Moi! Tulisitko meille töihin?

Luomustudion liiketoiminta kasvaa tohinalla ja myyntitiimiimme etsitään nyt uutta ja osaavaa väkeä.

Merimaisema - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Oy Helsinki

Työ sisältää ensialkuun mm. B2B-buukkausta, tarjouslaskentaa ja palaveeraamista asiakkaiden kanssa. Toiveenamme on kuitenkin löytää sellainen tähtipelaaja, joka pitkällä aikajänteellä kykenee myös kehittämään ja jalostamaan myyntistrategiaamme.

Etsimämme henkilö on 

 • Innokas tiimipelaaja
 • Halukas kehittymään ja oppimaan
 • Helposti lähestyttävä ja sosiaalinen 
 • Ahkera ja säntillinen

Oletko juuri sinä etsimämme uusi tuttavuus? 

Nauhoita itsestäsi lyhyt video ja vastaa siinä seuraaviin kysymyksiin:

 • Millainen tyyppi olet nyt, millainen olit pikkulapsena ja millainen olet eläkkeellä?
 • Mitä olet puuhaillut viime vuosina?
 • Mikä on mielestäsi tärkeintä työyhteisössä?
 • Etsitkö osa-aikaista vai kokoaikasta työtä ja milloin voisit aloittaa?

Videon ei tarvitse olla mestariteos, kunhan itse olet. Voit hyvin kuvata videon vaikka kännykälläsi ja ladata sen piilotettuna Youtubeen.

Videolinkki ja CV tulee toimittaa torstaihin 1.6.2017 mennessä.

Klikkaa tästä ja seuraa ohjeita! Odotamme jo innolla videotasi. :)

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Tarjoamme urbaanin, joustavan, työtä pelkäämättömän ja rennon työilmapiirin, jossa avoimuus, luottamus ja oppiminen ovat kaiken a ja o. Lue täältä tarinamme.

Terkuin,
Luomustudion myynti

 

Luomustudio Productions: Musiikkimediasta videokumppaniksi

 

Nyt kun kevät kurkistaa jo posket punottaen ja kesä antaa ensimmäisiä lupauksiaan tulevasta, on tullut looginen hetki valaista Luomustudion kulunutta vuotta. Ja jopa aikaa ennen sitä.

Uusimpana muutoksena heti alkuun mainittakoon, että muutimme hiljattain uusiin ja uljaisiin tiloihin Helsingin Kaapelitehtaalle, Suomen ehkä messevimpään luovien yritysten kasaumaan. Kun katsomme täältä kivilinnakkeen syövereistä taaksepäin, kaiken kaikkiaan aika on ollut puolellamme. Nyt onkin selonteon paikka, sillä viime vuoden vaihde tarkoitti meillä ihan kokonaan uuden lehden kääntämistä sekä päivä- että historiankirjoissa.

Lassi Valtonen - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Tarinamme alkoi vuonna 2012 – kuten osa ehkä muistaakin – musiikkimaailman myrskyistä, jolloin teimme pääpiirteittäin vain musiikkivideoita. Sulaksi hattuumme jäi Luomustudio-sessiot niminen livevideokonsepti, mikä tarkoitti musiikkivideon kuvaamista “luomuna”, eli yhdellä otoksella, yhdellä mikrofonilla äänitettynä ja akustisesti. Alle kaksi kuukautta näitä tehtyämme, oli meille syntynyt jo yli vuoden mittainen kuvausjono. Vuosien 2012-2014 aikana sessioissa vierailivat muun muassa Pariisin Kevät, Anssi Kela, Scandinavian Music Group, Kasmir ja 147 muuta bändiä ja artistia ympäri Suomen maan. Kaikki videot ovat edelleen esillä Youtube-kanavallamme.

Musiikkivideoita jonkin aikaa kuvattuamme huomasimme laivamme olevan seilaamassa, kuin sattuman kaupalla kohti yritysvideoita ja videomuotoista viestintää. Oli aika kartoittaa, kuinka yritykset ja organisaatiot toivoivat videoita tuotettavan, ja miten prosessin kuuluisi sujua. Vuoden 2007 Facebook-vallankumouksen jälkeen sähköisen viestinnän – ja siten myös videoiden – merkitys yritysten ja organisaatioiden muun viestinnän ohella on vain kasvanut.

Kun tuotantoyhtiöksi muovautunut Luomustudio Productions nosti päänsä multaisesta maasta juuri tämän murroskauden aikana, pääsimme oivallisesti veistämään toimintamallimme juuri sellaiseksi kuin koimme yritysten haluavankin.

Merimaisema - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Vuodesta 2013 lähtien olemme tuottaneet videoita useille kymmenille keskenään hyvin erilaisille ja eri kokoisille yrityksille (mm. Alma Media, Genelec, Taksi Helsinki), yhdistyksille (Unicef, OAJ, Eläkeliitto), säätiöille (Lasten Päivän Säätiö, Helsingin Diakonissalaitos, HOAS), julkisen sektorin toimijoille (Helsingin Yliopisto, Espoon kulttuurikeskus) ja jopa yksityishenkilöillekin. Tämä on antanut meille kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, minkälaisia ominaisuuksia tilaajat videotuottajissaan arvostavat.

Tänä päivänä koko toimintamme perustuukin seuraaviin kolmeen periaatteeseen:

1. Läpinäkyvyys
Kaikki toimintamme on avointa. Suunnittelemme videotuotannon hintalapun aina yhdessä tilaajan kanssa. Lue täältä, kuinka tuotantojemme hinnat rakennetaan.

2. Vaivattomuus
Meille on tärkeää, että kanssamme toimiminen on helppoa.

3. Kumppanuus
Me olemme se videotiimi viereisestä huoneesta, jolle on helppo soittaa, ja jonka kanssa voi aina sparrata ideoita.

Sadat yritysvideotuotannot ovat terävöittäneet meille sen, kuinka videoita olisi aina haluttukin tilata, ja juuri siihen tarpeeseen me olemme perustaneet koko toimintamallimme.

Luomustudion evoluutio musiikkimediasta Suomen yksinkertaisimmaksi videokumppaniksi tapahtui vuosien varrella kaikessa somehiljaisuudessa. Nyt, vuonna 2017, hommat ovat lähteneet kuitenkin niin räjähtävästi käyntiin ja olemme saaneet aloittaa niin monta upeaa yhteistyötä, että enää emme malta olla hiljaa.

Kohti tulevia seikkailuja!

Terkuin,
Joonas, Sami & muu Luomustudion posse

Hyppy - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki