Vuoden ensimmäinen kuukausi on jo koluttu ja nyt on hyvä hetki ottaa katsaus siitä, mitä tiedämme tämän alkaneen vuoden trendeistä. Nyt ei arvailla tulevaa vaan otetaan trendejä tupeesta kiinni!

Vuosi 2025 tuo mukanaan muutoksia ja mahdollisuuksia markkinointiin. Videotuotanto on noussut yhä tärkeämmäksi osaksi yritysten viestintää, ja uudet trendit muokkaavat sitä, miten yritykset tavoittavat yleisönsä. Kun katsomme erilaisia tilastoja videomarkkinoinnista, suunta on selvä: videot ovat tehokkaampi tapa sitouttaa, vaikuttaa ja myydä kuin koskaan ennen. Taas kerran.

Mutta mitä tämä tarkoittaa yrityksille käytännössä? Mihin kannattaa panostaa, jotta videomarkkinointi ei ole vain sisältöä sisältöjen joukossa, vaan aidosti vaikuttavaa? Tässä viisi keskeistä trendiä, jotka muovaavat alaa vuonna 2025 – ja mitä niistä kannattaa ottaa haltuun.

1. Lyhytvideosisällöt hallitsevat, mutta tarina ratkaisee

Reelsit, Shorts-videot ja TikTok ovat jo mullistaneet mainonnan ja markkinoinnin, eikä trendi ole hidastumassa. Lyhytvideosisällöt ovat yhä tärkeämpiä erityisesti kuluttajabrändeille ja B2B-markkinoinnissa. Mutta pelkkä lyhyt formaatti ei riitä – sisällön täytyy olla oivaltavaa ja tunteisiin vetoavaa.

Me Luomustudiolla emme usko geneeriseen (bulkki)sisällöntuotantoon, vaan siihen, että jokaisella videolla on oltava selkeä vaikutus katsojaan. Sensaatiohakuista ja trendaamisen nälkäistä, mutta tylsää sisältöä on jo nyt liikaa. Yritykset, jotka panostavat aitoihin tarinoihin ja luoviin konsepteihin, voittavat huomion.

Vinkki: Älä tee videoita vain siksi, että "pitää olla videota". Mieti, mitä me haluamme saada tapahtumaan ja mitä toivomme katsojan tuntevan ja tekevän videon jälkeen.

2. Algoritmit suosivat sitouttavaa ja personoitua sisältöä

Sosiaalisen median ja hakukoneiden algoritmit suosivat yhä enemmän sisältöjä, jotka saavat katsojat pysähtymään, kommentoimaan ja jakamaan. Tämä tarkoittaa, että automaattisesti generoidut, pinnalliset videot eivät enää riitä. Sen sijaan tarvitaan aitoa sisältöä, joka puhuttelee ja herättää reaktion.

Tässä me olemme parhaimmillamme – emme vain tuota sisältöä, vaan mietimme, miten idea toimii eri alustoilla ja millä keinoin saadaan paras mahdollinen vaikuttavuus. Mainonta ja markkinointi muuttuvat yhä enemmän suuntaan, jossa kohdennettu ja brändin omasta äänestä syntyvä video voittaa geneerisen massatuotannon.

Vinkki: Käytä dataa hyödyksesi! Ymmärrä kohderyhmäsi tarpeet ja räätälöi videosisältö niin, että se puhuttelee.

3. Brändien on uskallettava ottaa kantaa

Vuonna 2025 kuluttajat eivät etsi vain tuotteita ja palveluita – he etsivät brändejä, joiden arvot vastaavat heidän omiaan, ja tämä näkyy myös videomarkkinoinnissa. Yritykset, jotka uskaltavat ottaa kantaa ja kertoa, mikä heille on tärkeää, menestyvät paremmin kuin ne, jotka yrittävät miellyttää kaikkia. Tämä lienee osa jotain laajempaa muutosta ihmisten arvokäsityksessä, mutta olemme yhä enemmän tietoisia ja kiinnostuneita millaisten yritysten tuotteita tai palveluita ostamme.

Asiaa kannattaa siis jokaisen ainakin kertaalleen pohtia myös mainonnan näkökulmasta.

Vinkki: Älä pelkää erottautua! On arvokkaampaa, että yritys seisoo joidenkin arvojen takana kuin että se yrittäisi olla yhtä aikaa kaikkea hyvää ja positiivista, tai että se ei ilmaisisi arvojaan ollenkaan. 

4. Generatiivinen tekoäly tukee luovuutta – mutta ei korvaa sitä

Tekoäly generoi jo nyt tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Mitä enemmän tätä tekoälyn synnyttämää materiaalia syntyy, sitä ilmeisemmäksi käy, että tekoäly on uskomattoman hieno ja monipuolinen työkalu, mutta ei ratkaisu itsessään. Automaattisesti tuotettu sisältö voi tukea luovaa prosessia, mutta ilman inhimillistä näkökulmaa se jää helposti etäiseksi tai tekoälyisen tuntuiseksi. 

Vinkki: Hyödynnä tekoälyä missä vain ikinä keksitkään, mutta muista varmistaa, että lopputulos tuntuu aidolta ja inhimilliseltä.

5. Jakelusuunnitelma ratkaisee enemmän kuin koskaan

Laadukas video ilman selkeää jakelusuunnitelmaa voi ikävästi johtaa siihen, että sitä ei näe juuri kukaan. Vuonna 2025 menestyvät ne brändit, jotka eivät vain tuota videoita, vaan suunnittelevat tarkasti, missä ja miten ne julkaistaan.

Yrityksissä ymmärretään yhä paremmin, että videomarkkinointi ei ole yksittäinen kampanja (tai varsinkaan yksittäinen irrallinen postaus), vaan jatkuva prosessi. Tämä tarkoittaa, että jokaisen videon ympärille tarvitaan suunnitelma: mitä tapahtuu sen jälkeen, kun video on julkaistu? 

Vinkki: Älä ajattele videotuotantoa yksittäisinä juttuina, vaan osana laajempaa markkinointistrategiaa ja siitä johdettua jakelusuunnitelmaa. Testaa ja optimoi!

Miten yrityksesi voi hyödyntää näitä trendejä?

Markkinointi ja mainonta muuttuvat jatkuvasti, ja video on tehokkain tapa tavoittaa ja sitouttaa kohderyhmiä myös vuonna 2025. Luomustudio auttaa yrityksiä toteuttamaan mainontaa ja viestintää, joka ei vain näytä hyvältä, vaan oikeasti tuottaa haluttua tulosta.

Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä, miten voimme tehdä jotain mikä vaikuttaa!

Sami Sillman
sami@luomustudio.fi
040 146 1544

Muut kirjoitukset

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Soluasumisen uudelleenbrändäys: Yhteisöllisen asumisen uusi aikakausiSoluasumisen uudelleenbrändäys: Yhteisöllisen asumisen uusi aikakausi

Soluasumisen uudelleenbrändäys: Yhteisöllisen asumisen uusi aikakausi

Lloimme soluasumisen eduista konseptin, josta videooin sekä still-kuvin jalostimme kiinnostavan ja houkuttelevan maailman. Kampanja sisälsi useita mainosvideoita ja still-kuvia, jotka toivat esiin soluasumisen parhaat puolet.