Case: Rubynet x Juniper
.jpg)
EX4100-H Ethernet Switch on esimerkiksi teollisuuslaitoksille suunnattu verkkokytkin. Miten ihmeessä tällaista voi mainostaa ilman, että mainoksesta tulee excel-tiedoston kaltainen listaus ominaisuuksia: EX4100-H-12MP: 4 x 100MB/1GbE/2.5GbE, 8 x 10MB/100MB/1GbE, 2 x 1/10GbE SFP+ uplinks, and 2 x 1/10GbE SFP+ for Virtual Chassis/uplinks. MACSec AES256 Support: 2x10G SFP+ uplinks, and 4x1G/2.5G.???

Tällä kertaa emme päässeet kuin pyyhkäisemään pölyt ideointihatun päältä, sillä Rubynetin Masi Takamäellä oli jo voittajaidea mielessään: Miksi emme veisi purkkia jääkiekkomaailmaan? Laite on nimittäin niin sanotusti “rugged”, eli kestävä ja tarkoitettu työskentelemään vaikka vähän rouheammassakin ympäristössä. Samalla se on kuitenkin Ethernet-kytkinten maailmassa ominaisuuksiltaan huippuluokkaa ja se on erityisesti suunniteltu korkean suorituskyvyn ja tietoturvan vaativiin ympäristöihin. Jos EX4100-H verkkokytkin olisi jääkiekkopelaaja, Takamäki kuvailisi sitä kentän enforceriksi, eli kenties harvahampaiseksi fyysiseksi pelaajaksi, joka jo vaihtoaitiosta hypätessään saa vastustajan hapuilemaan syötöissään.

Made for the hardest hits -konseptin ensimmäinen idea syntyi Masin kypärän alta, ja me Luomustudiolla vastasimme visuaalisuudesta, äänistä ja efekteistä. Masi Takamäki näkyy myös videolla maalivahdin roolissa. “Ajatus lähti tästä lähti joulun pyhinä, kun kytkin oli päätynyt alkuihmettelyn jälkeen keittiön pöydälle odottamaan jatkotoimenpiteitä. Pojan lätkäkamat taas olivat levitettynä eteiseen kuivumaan ja jossain vaiheessa silmä huomasi nämä kaksi yhtäaikaisesti. Ajatus alkoi pikkuhiljaa muotoutua, mutta vasta tammikuun alussa Käpylä Maanantain perinteissä East vs. West all-start jääkiekko-ottelussa, kun jutustelin seuran ammattikuvaajan kanssa. Itse olen lätkää pelannut maalissa koko pienen elämäni, vaikka nykyään valitettavan vähän aikaa riittää seisoskella tolppienvälissä.” Takamäki summaa ajatuksiaan konseptin syntymisestä.
Kaksi viikkoa konseptin ideoinnista olimme jo Paloheinän jäähallissa kuvaamassa. “Kuvaukset sujuivat erittäin mallikkaasti ammattimaisessa ohjauksessa. Turhaan tuli jännitettyä, ammattikuvaaja pystyy selkeästi paikkaamaan amatööriosallistujien tietämättömyyttä ja kokemattomuutta.” Takamäki kertaa kuvausten tunnelmaa.
Viikkoa myöhemmin, ensitunnelmiaan valmiin mainoksen nähdessään Takamäki kuvailee jännittyneiksi. Ennen play-napin painamista mielessä pyöri epäonnistumisen pelko: Mitä jos tämä olisikin huono idea ja mainos vaivaannuttava. Katsottuaan ensimmäisen version mainoksesta tunnelma kuitenkin “vaihtui nopeasti onnistumisen tunteeksi, sillä video oli erittäin onnistunut ja vakuuttava. Mörkö putosi selästä.” Takamäki kuvailee.
“Videosta on tullut todella paljon positiivista palautetta, tyyliin: ”paras mainosvideo ikinä” ja sitä ovat LinkedInissä jakaneet yllättävätkin tahot eteenpäin (mm. Juniperin EMEA Vice President) saatesanoin, että koskaan en mainosvideoita jaa, mutta nyt teen poikkeuksen.”
Kyky yhdistää jokin asia (esimerkiksi verkkokytkin) kokonaan toiseen asiaan (esimerkiksi jääkiekkoon) markkinoinnillisesti luovalla mutta samaistuttavalla tavalla on hyvä perusta vaikuttavalle mainonnalle. Nyt on aika train linelle onnistumisen kunniaksi. Kiitos Masi Takamäki ja RubyNet!
