”THERE’S THE WHOLE WORLD AT YOUR FEET
– Mary Poppins

videotuotanto konseptointi kuva 1

Tarina - Konsepti - Tuotanto

Yksinkertaisimmillaan videon tuotanto on käytännön teknistä toteuttamista. Tällöin videon luonne on sellainen, että se ei tarvitse käsikirjoitusta tai sen suurempaa suunnittelutyötä. Usein kuitenkin videolla halutaan nimenomaan kertoa jokin tarina, tuoda ihminen ja kokemus näkyväksi tai sanallistaa palvelua tai tuotetta. Tällöin videon teknisen toteutuksen lisäksi kannattaa panostaa hyvään konseptiin.

Luomustudio tarjoaa tilanteen ja tarpeen mukaista tarinallistamista ja konseptointia osana videotuotantoa. Tämä tarkoittaa, että viestinnän ammattilaiset auttavat kaivamaan käsillä olevasta videotarpeesta ne herkullisimmat viestinnälliset kulmat, joiden kautta videon kerronta muodostuu. Voi olla, että keksimme uuden näkökulman kertoaksemme toiminnastanne tai täysin poikkeuksellisen tavan samaistua arvoihinne henkilökohtaisen tarinan kautta.

Käsikynkässä tarinallistamisen ja konseptoinnin kanssa kulkee käsillä olevan kokonaisuuden kustannusrakenne: Huomioimme että villinkin ideoinnin mukana tulee olla käsitys siitä, mitä ajatuksen vieminen videoksi kustantaa.

Lopputuloksena meillä on konsepti ja sen mukainen käsikirjoitus, jonka mukaisesti voimme hypätä videon tuotantoon!    

videotuotanto konseptointi kuva 2

Miten homma toimii?

Me teemme videon tilaamisen sinulle helpoksi! Koko rulianssi kulkee muutaman yksinkertaisen vaiheen läpi, ja lopuksi meillä on käsillämme video tai videoiden sarja, mikä toimii juuri teidän viestinnässänne ja on teidän näköinen ja tuntuinen.

1.

Alussa pidämme yleensä suunnittelutapaamisen. Sen aikana pyrimme kyselemään tiukkoja kysymyksiä, haastamaan ajatuksia ja ideoimaan. Tämän jälkeen meillä on käsitys siitä, millaista videotuotantoa olemme tekemässä ja millaisia reunaehtoja meidän pitää ottaa huomioon esimerkiksi kustannuksiin liittyen.

2.

Seuraavaksi alkaa konseptointi, minkä mukana kulkee kustannusarvion rakentuminen. Tämä vaihe pitää usein sisällään yhden tai useamman puhelun tai tarpeen vaatiessa jopa workshop-muotoisia tapaamisia. Lopuksi meillä on käsissämme konsepti juuri teidän tarpeeseen suunniteltuna, mutta myös tarkka tarjous videon tai videoiden toteutuksesta.

3.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen seuraava askel on tietysti itse tuotantovaihe. Me olemme omatoimisia ammattilaisia mitä kuvausten järjestämiseen ja teknisiin haasteisiin tulee. Kuvauksiin saa kuitenkin tulla mukaan seuraamaan, miten videoartistimme tekee taikojaan.

Lopuksi toimitamme teille videon tai videot tiedostoina julkaistavaksenne.

videotuotanto konseptointi kuva 3


Entä mitä tarjouksen hinta pitää sisällään?

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että hinta pitää sisällään kaiken. Jos esimerkiksi tiedämme, että videon tuotanto edellyttää näyttelijöiden käyttämistä, huomioimme tämän tarjouksessamme. Samaten tarjouksessa on kaiken teknisen toteutuksen (kuten kuvaus, editointi, tuotannolliset tehtävät jne.) lisäksi eriteltynä mikäli videon toteutus edellyttää esimerkiksi tilavuokria tai stock.materiaalien lisenssien lunastamisia. Tarkoituksenamme on, että tuotannon lopussa ei koskaan tule yllätyslaskuja. Me pidämme sen, mitä olemme luvanneet.

Mikäli haluat kuulla, miten tekisimme juuri teille sopivan videon tai vaikka Youtube-sarjan, ole rohkea ja ota yhteyttä!

videotuotanto konseptointi kuva 4

Sami Sillman

sami@luomustudio.fi

040 146 1544