Job Shadow Day

 

Tiesitkö, että Vates järjestää Suomessa vuosittain Job Shadow Day -nimisen erikoispäivän, missä erityistä tarpeita omaavat henkilöt pääsevät päiväksi mukaan työelämän pyörteisiin? Kyllä vain!

Päivä juuri teidän toimistollanne voi olla jollekulle aivan mieletön kokemus, mikä parhaimmillaan antaa paitsi kokemuksia osallisuudesta, onnistumisesta niin myös omasta arvosta. Ilolla voimmekin ilmoittaa, että Luomustudio on ottanut haasteen vastaan ja lähtenyt hankkeeseen mukaan vastaanottavana tahona.

Jos asia herättää mielenkiintoa, asiasta on luettavissa lisää täältä.

Cheers!

 

Kiitos hullusta vuodesta!

 

Vuosi 2017 on pitänyt sisällään käsittämättömän määrän hienoja asioita, uusia ihmisiä, kokemuksia, kohtaamisia ja uusia asiakkuuksia. Ei ihmekään, että tämä on ollut Luomustudion vahvin vuosi ikinä!

Jo alkuvuodesta huomasimme, että tulemme kuluvan vuoden aikana tarvitsemaan lisää käsiä purkamaan videotuotantojen kasvavaa röykkiötä. Varsinkin tuotannon puolella tekemistä riitti niin, että uusi osaava kaveri olisi piakkoin saatava mukaan remmiin. Oikea henkilö löytyi lopulta kesän loppupuolella. Sittemmin monelle asiakkaallemmekin tutuksi tullut Niklas Ek perehdytettiin syksyn aikana uuteen toimenkuvaansa, ja joulukuun alussa hän otti vastaan manttelin uutena... *rummun pärinää*... tuotantopäällikkönämme!

Luomustudion uudeksi tupuhupulupu-ketjuksi onkin kuluneen vuoden aikana muodostunut loistava kolmikko: Sami Sillman (kuvassa oikealla) on tarttunut ruoriin Luomustudion operatiivisena johtajana, Joonas Keronen (vasemmalla) on ottanut isompaa vastuuta finanssipuolella, ja kuten sanottu, Niklas (keskellä) on saapunut valkoisella ratsullaan vastaamaan tuotantojen sujuvuudesta.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - uudet naamat 1.jpg

Myös Luomustudion videoartistien ja -tuottajien verkosto on rikastunut uusista huippuosaajista, joista uusimpina ja aktiivisimpina lisäyksinä mainittakoon huikeat Maarik Leppä (videoartisti), Pauliina Karhu (tuottaja) sekä Tero Kuusela (myyvä tuottaja).

Näiden, ja toivottavasti lukuisten tulevienkin vahvistusten myötä, meillä on itsevarma olo kääntää katse vuoteen 2018. Tälle tasolle emme olisi ikinä päässeet ilman mahtavia asiakkaitamme. Tahdommekin vilpittömin kiitossanojen saattelemana nostaa esille muutamia kuluneen vuoden yhteistöistämme:

Barona-konserni,
jolle teemme moninaisia kevyitä videotuotantoja muun muassa rekrytointeihin liittyen

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö,
jonka tärkeää asiaa olemme päässeet kertomaan videoteitse nyt jo toista vuotta

Helsingin Yliopisto,
joka kirkastaa paikkaansa eurooppalaisena huippuyliopistona ja jolla on paljon annettavaa myös videoiden muodossa

Cityklinikka,
joka mullistaa suomalaista esteettistä lääketiedettä ja tekee sitä tyylikkäästi pää pystyssä

Etuovi.com ja Alma Media,
jolle olemme tuottaneet somevideoita, sekä mielenkiintoisiin koteihin liittyvää Kylässä-videosarjaa

HIV-säätiö,
jonka huikean hyvä porukka tekee tärkeää työtä hivin parissa. Olemme saaneet olla mukana tekemässä Hivpointille informatiivisia ja hauskojakin videoita sekä animaatioita aiheeseen liittyen

Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry,
jonka kanssa olemme aloittaneet yhteistyön kertoaksemme muun muassa mitä kaikkea partiossa voi oppia, mitä partiotoiminta oikeastaan tarkoittaa ja ennen kaikkea, kuinka huikeaa partion harrastaminen on

Lasten Päivän Säätiö,
joka tuttavallisemmin tunnetaan Linnanmäen huvipuistona. Teemme moninaisia videoita Lintsin tarpeisiin ja tukeaksemme suomalaista lastensuojelutyötä

Taksi Helsinki,
jonka kanssa toteutimme muun muassa videosarjan taksikuljettajien aidoista kokemuksista uudelleen näyteltyinä

Helsingin opiskelija-asuntosäätiö (HOAS),
joka on opiskelijoiden puolella monellakin tavalla, luonnollisesti sen lisäksi, että HOAS tarjoaa opiskelijan kukkaroa arvostavaa asumista. Olemme päässeet HOAS:n kanssa niinkin mahtavaan synergiaan, että Luomustudio palkittiin keväällä yhtenä vuoden 2016 yhteistyökumppaneista

Unicef,
jonka viesti koskee meitä ihan kaikkia. Olemme olleet mukana tekemässä muun muassa koulujen käyttöön suunnattuja videoita

Genelec,
joka Suomen kuuluisimpana super-korkealaatuisten kaiuttimien valmistajana on tehnyt kanssamme erilaisia animaatioita sekä Genelec Artist Room -livemusiikkivideosarjaa

Heureka,
jonka mieltä nyrjäyttäven tiedejuttujen pariin houkutellaan lapsia, nuoria ja aikuisiakin uudella (pian julkaistavalla) videosarjalla.

Kiitos siis raikaa kaikille teille, mainituille ja mainitsemattomille asiakkaillemme koko kuluneesta vuodesta 2017. Olkoon tuleva vuosi vieläkin loisteliaampi!

Rauhaisaa joulunalusaikaa toivottaa koko Luomustudion posse! <3

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - uudet naamat 2.jpg
 

Halki, poikki ja pinoon

 

Julkaisua päivitetty 1.1.2019

Läpinäkyvyys tarkoittaa meille sitä, että kun toiminta on fiksusti ja reilusti organisoitu, ei mitään tarvitse piilotella. Uuden videotuotannon alkaessa on molemmille osapuolille ihanan helpottavaa, kun esimerkiksi työtuntien käyttämisestä on luotu selkeä suunnitelma ja käyty läpi, miten hinta näiden kautta muodostuu. Annanpa saman tien esimerkin:

Kuvitellaan seuraava tilanne. Yrityksen edustaja ottaa meihin yhteyttä, ja kertoo tarvitsevansa lyhyen videon esitelläkseen asiakkailleen, että he ovat avanneet uuden toimipisteen Espooseen. Hän toivoo, että videolla voitaisiin haastatella kyseisen toimipisteen henkilökuntaa, mutta niin, ettei videon pituus ole valtavan suuri. Asiakas listaa lisäksi, että hän toivoisi videon sisältävän:

 • tunnelmallisen värimaailman,

 • energisen leikkauksellisen kerronnan,

 • yrityksen toimintaan sopivan taustamusiikin,

 • tekstiplansseja, jotka antavat lisäinformaatiota, sekä

 • firman logot ja sloganit videon lopussa.

Asiakas päättää, että hän itse miettii asiat, jotka hän toivoo videolla kerrottavan ja sumplii videon haastatteluiden sisällön yhdessä Espoon toimipisteen henkilökunnan kanssa. 

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 1

Tässä kohtaa me kiitämme yhteydenotosta ja laskemme saman tien tarjouksen yhdestä mahdollisesta toteutustavasta. Tämän kaltainen video voitaisiin toteuttaa esimerkiksi siten, että lähetämme yhden kuvaajan ja yhden äänimiehen yhteensä neljän tunnin ajaksi kuvaamaan ja äänittämään Espoon uuteen toimipisteeseen. Lisäksi varataan kaksi työpäivää editointiin ja yksi työpäivä tuotantotyöhön, eli projektin johtamiseen, käytännön järjestelyihin ja aikatauluttamiseen.

Saamme aikaan seuraavan työtuntisuunnitelman:

 • Kuvaus 4h
  - Ammattitasoinen kuvauskalusto

 • Äänitys 4h
  - Sennheiser-nappimikitys
  - Äänitarkkailu

 • Editointi 16h
  - Leikkaus
  - Värimäärittely
  - Äänen jälkikäsittely
  - Logojen ja tekstiplanssien editoiminen videolle
  - Taustamusiikin editoiminen videolle

 • Tuotanto 8h
  - Työnjohto
  - Käytännön järjestelyt
  - Aikataulutus

 • Yhteensä 32 h = 4 työpäivää = 2400 € + alv 24 %
  ks. "Kuinka videon hinta muodostuu?"

Laskelman tekemisen jälkeen lähetämme tarjouksen asiakkaalle, ja kun olemme saaneet siihen kuittauksen, olemme valmiit tositoimiin. Tässä esimerkissä voisimme kuvitella, että asiakas kuittaa tarjouksen olevan kunnossa, ja että kuvaukset voitaisiin järjestää jo seuraavalla viikolla. Sovimme, että video on valmis julkaistavaksi viikossa kuvausten päättymisestä.

Luomustudio Productions Oy - videotuotantoyhtiö Helsinki - läpinäkyvyys 2

Meidän mielestämme juuri näin yksinkertaista videon tilaamisen tulee olla. Työtuntien ja toimintatapojen avoimuuden myötä mahdollistuu myös luottamuksen kasvaminen, mikä mahdollistaa kumppanuuksien syntymisen. Kumppanuuksien syntyminen puolestaan mahdollistaa sen, että pystymme toimimaan räätälöidysti aina juuri sillä tavalla, kuinka kullekin asiakasyrityksellemme parhaiten sopii.

Cheers!