Vuoden yhteistyökumppani

 

Olen huomannut, että yksi hienoimmista asioista Luomustudiolla työskentelyssä on huomata uusien kumppanuuksien muodostuminen ja vahvistuminen. Sehän tarkoittaa sitä, että kahden yrityksen tai organisaation avainhenkilöt oppivat tuntemaan toinen toistensa toiminnan muodot ja logiikan, jolla yhteistyö toimii parhaalla tavalla. Näin voidaan saavuttaa lopulta vankka luottamus toinen toistaan kohtaan. Yhteistyö on muotoutunut usean tahon kanssa vähitellen niin avoimeksi, että minulle saatetaan soittaa videotuotannon idearaakileen kanssa ja kysyä: “olisko tässä mitään järkee?”. Vastaavasti minuun luotetaan, että kerron aina rehellisen mielipiteeni.

Toisinaan vastaus saattaa olla: “Pitäiskö tästä tehdä jopa ihan vaan Facebook-postaus? Se saattaisi hyvinkin ajaa saman asian, kuin video”. Joskus taas videon idea on hyvä, mutta se vaatii vielä yhdessä jalostamista, jotta siihen käytettävissä olevilla resursseilla saavutetaan toivottu vaikutus. Kumppanuuteen nimittäin kuuluu, että me Luomustudiolla tahdomme ymmärtää, miksi video ollaan tekemässä ja kenelle se on suunnattu. Kun nämä kaksi asiaa ovat tiedossa, voimme yhdessä luoda ratkaisun, jolla saadaan aikaan juuri se asiakkaan tarvitsema video – ja ennen kaikkea sen synnyttämä vaikutus.

Vuoden yhteistyökumppani - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Tämä mentaliteetti on se, minkä uskomme ajan kanssa luovan kumppanuutta. Saimme tästä hiljattain ihan konkreettisen osoituksen ja kiitoksen, kun toistaiseksi parin vuoden mittainen yhteistyö Helsingin Opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) kanssa johti palkitsemiseen yhtenä vuoden yhteistyökumppanina.

HOAS:n mahtavien tyyppien kanssa on vietetty paitsi tehokkaita, niin samalla erittäin hauskoja suunnittelupalavereita. Niiden seurauksena on syntynyt videoita heille sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Yhtenä esimerkkinä palavereiden hedelmistä mainittakoon toissavuonna tuotettu ohjevideosarja, jolla sittemmin Putouksessakin nimeä niittänyt multitalentti Ernest Lawson selvittää arjen haasteita.

Ohjevideosarja - Hoas - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Kaikilla Luomustudion asiakkailla ei tietenkään ole tarvetta videoille niin tasaisesti, että varsinaista kumppanuutta pääsisi syntymään, ja se on täydellisen OK. Vaikka yhteistyö Luomustudion kanssa ei olisikaan syvälle juurtunutta ja jatkuvaa, on toimintatapamme silti sama: pyrimme olemaan se porukka, jolle on helppo soittaa aina, kun video olisi tarpeen. Oli se sitten pieni tai iso. Olipa tilausta useamman kerran viikossa tai kerran vuodessa. Tällä viikolla, kuukauden päästä tai ensi jouluna.

Loppukaneettina haluaisin kuitenkin nostaa hattuni vielä kaikille pitkäaikaisille kumppaneillemme. Kuten HOAS:n juhlassa yritinkin kiitospuheenvuoroa pitäessäni muotoilla: hyvä yhteistyö on kuin tanssipari, siihen tarvitaan kaksi sitoutunutta osapuolta.

Terkuin,
Sami

 

We want you!

 

Moi! Tulisitko meille töihin?

Luomustudion liiketoiminta kasvaa tohinalla ja myyntitiimiimme etsitään nyt uutta ja osaavaa väkeä.

Merimaisema - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Oy Helsinki

Työ sisältää ensialkuun mm. B2B-buukkausta, tarjouslaskentaa ja palaveeraamista asiakkaiden kanssa. Toiveenamme on kuitenkin löytää sellainen tähtipelaaja, joka pitkällä aikajänteellä kykenee myös kehittämään ja jalostamaan myyntistrategiaamme.

Etsimämme henkilö on 

  • Innokas tiimipelaaja
  • Halukas kehittymään ja oppimaan
  • Helposti lähestyttävä ja sosiaalinen 
  • Ahkera ja säntillinen

Oletko juuri sinä etsimämme uusi tuttavuus? 

Nauhoita itsestäsi lyhyt video ja vastaa siinä seuraaviin kysymyksiin:

  • Millainen tyyppi olet nyt, millainen olit pikkulapsena ja millainen olet eläkkeellä?
  • Mitä olet puuhaillut viime vuosina?
  • Mikä on mielestäsi tärkeintä työyhteisössä?
  • Etsitkö osa-aikaista vai kokoaikasta työtä ja milloin voisit aloittaa?

Videon ei tarvitse olla mestariteos, kunhan itse olet. Voit hyvin kuvata videon vaikka kännykälläsi ja ladata sen piilotettuna Youtubeen.

Videolinkki ja CV tulee toimittaa torstaihin 1.6.2017 mennessä.

Klikkaa tästä ja seuraa ohjeita! Odotamme jo innolla videotasi. :)

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Toimistomme sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Tarjoamme urbaanin, joustavan, työtä pelkäämättömän ja rennon työilmapiirin, jossa avoimuus, luottamus ja oppiminen ovat kaiken a ja o. Lue täältä tarinamme.

Terkuin,
Luomustudion myynti

 

Luomustudio Productions: Musiikkimediasta videokumppaniksi

 

Nyt kun kevät kurkistaa jo posket punottaen ja kesä antaa ensimmäisiä lupauksiaan tulevasta, on tullut looginen hetki valaista Luomustudion kulunutta vuotta. Ja jopa aikaa ennen sitä.

Uusimpana muutoksena heti alkuun mainittakoon, että muutimme hiljattain uusiin ja uljaisiin tiloihin Helsingin Kaapelitehtaalle, Suomen ehkä messevimpään luovien yritysten kasaumaan. Kun katsomme täältä kivilinnakkeen syövereistä taaksepäin, kaiken kaikkiaan aika on ollut puolellamme. Nyt onkin selonteon paikka, sillä viime vuoden vaihde tarkoitti meillä ihan kokonaan uuden lehden kääntämistä sekä päivä- että historiankirjoissa.

Lassi Valtonen - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Tarinamme alkoi vuonna 2012 – kuten osa ehkä muistaakin – musiikkimaailman myrskyistä, jolloin teimme pääpiirteittäin vain musiikkivideoita. Sulaksi hattuumme jäi Luomustudio-sessiot niminen livevideokonsepti, mikä tarkoitti musiikkivideon kuvaamista “luomuna”, eli yhdellä otoksella, yhdellä mikrofonilla äänitettynä ja akustisesti. Alle kaksi kuukautta näitä tehtyämme, oli meille syntynyt jo yli vuoden mittainen kuvausjono. Vuosien 2012-2014 aikana sessioissa vierailivat muun muassa Pariisin Kevät, Anssi Kela, Scandinavian Music Group, Kasmir ja 147 muuta bändiä ja artistia ympäri Suomen maan. Kaikki videot ovat edelleen esillä Youtube-kanavallamme.

Musiikkivideoita jonkin aikaa kuvattuamme huomasimme laivamme olevan seilaamassa, kuin sattuman kaupalla kohti yritysvideoita ja videomuotoista viestintää. Oli aika kartoittaa, kuinka yritykset ja organisaatiot toivoivat videoita tuotettavan, ja miten prosessin kuuluisi sujua. Vuoden 2007 Facebook-vallankumouksen jälkeen sähköisen viestinnän – ja siten myös videoiden – merkitys yritysten ja organisaatioiden muun viestinnän ohella on vain kasvanut.

Kun tuotantoyhtiöksi muovautunut Luomustudio Productions nosti päänsä multaisesta maasta juuri tämän murroskauden aikana, pääsimme oivallisesti veistämään toimintamallimme juuri sellaiseksi kuin koimme yritysten haluavankin.

Merimaisema - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki

Vuodesta 2013 lähtien olemme tuottaneet videoita useille kymmenille keskenään hyvin erilaisille ja eri kokoisille yrityksille (mm. Alma Media, Genelec, Taksi Helsinki), yhdistyksille (Unicef, OAJ, Eläkeliitto), säätiöille (Lasten Päivän Säätiö, Helsingin Diakonissalaitos, HOAS), julkisen sektorin toimijoille (Helsingin Yliopisto, Espoon kulttuurikeskus) ja jopa yksityishenkilöillekin. Tämä on antanut meille kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, minkälaisia ominaisuuksia tilaajat videotuottajissaan arvostavat.

Tänä päivänä koko toimintamme perustuukin seuraaviin kolmeen periaatteeseen:

1. Läpinäkyvyys
Kaikki toimintamme on avointa. Suunnittelemme videotuotannon hintalapun aina yhdessä tilaajan kanssa. Lue täältä, kuinka tuotantojemme hinnat rakennetaan.

2. Vaivattomuus
Meille on tärkeää, että kanssamme toimiminen on helppoa.

3. Kumppanuus
Me olemme se videotiimi viereisestä huoneesta, jolle on helppo soittaa, ja jonka kanssa voi aina sparrata ideoita.

Sadat yritysvideotuotannot ovat terävöittäneet meille sen, kuinka videoita olisi aina haluttukin tilata, ja juuri siihen tarpeeseen me olemme perustaneet koko toimintamallimme.

Luomustudion evoluutio musiikkimediasta Suomen yksinkertaisimmaksi videokumppaniksi tapahtui vuosien varrella kaikessa somehiljaisuudessa. Nyt, vuonna 2017, hommat ovat lähteneet kuitenkin niin räjähtävästi käyntiin ja olemme saaneet aloittaa niin monta upeaa yhteistyötä, että enää emme malta olla hiljaa.

Kohti tulevia seikkailuja!

Terkuin,
Joonas, Sami & muu Luomustudion posse

Hyppy - Videotuotantoyhtiö Luomustudio Productions Helsinki